Feber av sprutorna

Maja har fått lite feber av sprutorna. Så idag har hon sovit större delen av dagen.

På em när hon sov passade jag på att göra lite puré till henne. Det blev två sorter, broccoli och ärtpuré.

I morgon är Nicke hemma som vanligt. Om Maja är feberfri så ska vi nog åk aoch bada. Ska ju bli jättevarmt i morgon.

Nu har jag inget mer att berätta så vi hörs en annan dag.

//Jessie

5 månaderskontroll

Idag har vi varit på kontroll på BVC. Det gick jättebra. Nu väger hon 6860 gr och är 64 cm lång.
Hon har även fått 2 vaccinationssprutor.

Nu ligger hon och sover. Håller tummarna att hon klarar sig från feber den här gången oxå.





//Jessie

Baddag

I dag så åkte jag och Maja med mormor till Ådö och badade. Sarah med familj kom oxå dit.
Maja tycker det är jättekul att flyta runt i sin simring. Mysigt att vara i strandkanten så hon når ner med fötterna och kan gå lite som hon själv vill i vattnet.
Badade ca 20 min innan vi gick upp. Maja somnade nästan på en gång efter att hon torkat. Då passade vi andra på att äta lunch. Sen gick vi ner och badade igen. Maja låg kvar på filten med en kompis till Sarah som barnvakt. Men Maja sov ända tills det var dax att åka hem, men madam var trött så hon somnade om i bilen och sov en stund till. Vi var hemma ca 4 timmar innan vi åkte i väg hela familjen till Ådö igen. Den här gången träffade vi farmor och farfar där. Men Maja somnade i bilen dit vid 18-tiden och hon sover fortfarande. Värmen tar jättemkt på henne.

Nu ska vi gå på promis med Winna och sen blir det slappa framför TV:n.
I morgon börjar Nicke och jobba igen efter semestern och Maja ska på 5 månaderskontroll med vaccination.
Vi hoppas dock att Nicke kan vara pappaledig en eller två veckor här i aug så jag får semester och lite mer klirr i kassan.

//Jessie

Oj oj oj...

... Vad länge sen det är jag skrev.
Här kommer en sammanfattning av vad som hänt sen sist.
Den 29 juni hade jag min möhippa. Sarah och Sandra kom och hämtade mig strax innan 9 på morgonen. De hällde i mig en grogg och sen bar det av till Jakan. När vi klev ur bilen så fick jag på mig en ögonbindel. Snurrade runt lite i centrum innan vi gick in genom en dörr och jg blev inledd i ett rum. Väl där så fick jag sätta mig på en fotölj innan de tog bort ögonbindeln. Då visade det sig att jag skulle få massage och manikyr. LYX!
Efter det så kom Sarah och Sandra tillbaka. På med ögonbindeln igen och sen runt i Jakan igen innan jag hamnade i en bil. Åkte en stund sen fick jag hjälp ur bilen, efter en lite promenad så gick vi in någonstans och jag fick på nytt sätta mig ner. Fick ett glas i ena handen och nått plastigt i den andra, fick även en ballong under armen.
Så satt jag i ca 20 min med en radio som sällskap. Fick gissa vilka som var där genom olika ljud.
Efter det var det lunch. Smörgåstårta, dumplings, ost och kex, och lite grönsaker med dipp. MUMS!
När vi ätit fick jag svara på frågor om Nicke och hans släkt. Svarade jag rätt fick jag ta en klunk grogg och svarade jag fel fick jag ta 2. Blev riktigt full.
När det var klart så fick jag på mig ögonbindeln igen.
När den åkte av så visade det sig att det skulle bli ett homeparty med sexleksaker som jag fick hålla i... :P Var lite pinsamt i början men eftersom jag var så full och fyllde på hela tiden så gick det bra.

När vi var klara fick jag byta om. Fick en kjol och en t-shirt som det stod "LYFT PÅ KJOLEN OCH KLÄM PÅ MUSEN! 5 KR TILL NÄSTA GROGG! Under kjolen hängde en leksaksmus. Sen bar det av till Bro och HB. Åt middag där och sen blev det karaoke.
Vid 1-tiden så åkte de andra hem, men jag fortsatte till BB med ett annat gäng. Var hemma vid 3.30.

Sen låg jag hela söndagen, var så dålig. Varje gång jag klev ur sängen fick jag gå och spy för att det snurrade sådant. Fick i mig en hamburgare vid 16-tiden, men det tog nog 30 min att äta upp den.
Var lite dålig även på måndagen.
Under tisdagen började jag känna mig normal. Under veckan som gick så fixade vi det sista för bröllopet. Hämtade klänningen, handlade mat, beställde blommor. På onsdagen fick Maja feber. Åh nej tänkte vi, nu kommer hon vara sjuk resten av veckan, måste vi ställa in nu eller? Men på torsdag dag så försvann feber så på kvällen var hon feberfri. Skönt.

Torsdag kväll fick vi nyckeln till lokalen. Började fixa där på en gång och sen hela fredagen. Men på lördag morgon var vi ändå inte riktigt klara. Så jag gjorde klart tårtan och Nicke fixade det sista i lokalen. Sen hjälpte Sandra mig med håret. Och jag hjälpte henne med sin klänning. Klockan 14 hade vi bestämt träff med de andra utanför kyrkan. Vi gick igenom vad som skulle hända. Sen fick jag hjälp i klänningen.
Resten av dagen förflöt perfekt! Ingenting som gick fel!
Bilder från möhippan, svensexan och bröllopet finns på http://fat.tungur.net det är våran fotograf som tagit dessa bilder.

Vid 12 på natten åkte jag och NIcke till hotellet i Sigtuna. Maja sov hos farmor och farfar för första gången och det hade gått jättebra. I
ngaLill både lämnade och hämtade oss på hotellet. TACK! <3

På söndagen så städade vi lokalen. Sen blev det att ta det lugnt.

Tack Mamma, Mormor och moster Liz för all hjälp med förberedelser och städning av lokalen!!! LOVE U!! <3 <3 <3

Den veckan som kom så tog vi det bara lugnt. Smälte allt som hänt.

Veckan efter det åkte vi till Arboga på fiskesemester med Danne, Paula och Tuna tisdag till torsdag. Samma ställe som vi var på förra året. Ända skillnaden nu var att Maja var med.

På fredagen åkte vi upp till Dalarna för att hälsa på våran släkt och visa upp Maja för de i Garpenberg. Fick låna Elins lgh i Avesta. Var jätteskönt att ha nått eget. Slippa visa hänsyn hela tiden, speciellt med Maja som inte somnar förren 22.30 på kvällarna och gärna vaknar iaf en gång på natten och vill ha mat.
På fredagen så åkte vi ut till Bosse och Ulla för att hämta nyckeln. De bjöd även på middag, grillat. Mums! Sen åkte vi förbi Hemköp och handlade lite frukost och sånt. Upp till lgh och gjorde oss hemmastadda.

På lördagen åkte vi till Hedemora och träffade min faster Karin och några av kusinerna. Även hon bjöd på mat. När vi åkte därifrån funderade vi på om vi skulle ringa någon annan men vi bestämde att vi köper lite godis och sen tittar på en film i stället.

På söndagen åkte vi ut och åt lunch hos Bosse och Ulla. Sen bar det av till Garpenberg för att träffa alla. Åkte till Ann-marie och Peter. Där åt vi middag med dem och alla andra. Det bjöds på thai mat. De som var där var: Ann-Marie, Peter, Fia, Alex, Amanda, Svenne, Anna, Kine, Emil, Björn, Ann, Emy, farmor och farfar. Det var riktigt trevligt!.

På måndagen så hade vi bokat lunchdate med Nickes kusin Caroline. När vi ätit åkte vi ut till hennes föräldrar och hälsade på. Sen bar det av ut till Fors för att hälsa på Kusin Petra och Micke. Och kloclan 18 hade vi bestämt träff med Agneta och Daniel för att äta middag. Det blev mer Thai-mat. Sen gick vi upp till dem och kollade på bilderna från bröllopet.

På tisdagen så städade vi lgh:en och sen åkte vi och lämnade nyckeln innan det bar av hemåt.

Tack Elin för lånet!
Tack Sandra för att du passade Winna!
I onsdags tog vi det lugnt.
I torsdags åkte vi ut en sväng till Ängsjö och badade. Maja badade i sjön för första gången. Hon såg ut att trivs. var nog jätteskönt att svalka av sig. På kvällen åt vi på BB med ville sen gick vi hem hit och kastade pil, spelade kubb och TP. Även Dumber och Markku var med. Mamma var med en stund och kastade pil oxå.

I fredags så tog vi det lugnt på dagen. Det var för varmt för att göra nått. Vid 20-tiden åkte vi till Ådö för ett kvällsdopp med farmor och farfar. Det var skugga där så detr var svalt och skönt. Men Maja frös lite. Efter att vi badat så blev hon lite blå och armar och ben, men hon blev snabbt varm hos farfar. När vi kom till bilen tog det inte lång stund innan hon sov.

Idag har Danne Ö varit här och dragit lite el på baksidan så nu har jag fått utebelysning. Tack Danne!
När de var klara så åkte vi till ådö och badade. Maja tyckte det var varmare idag. Badade två gånger innan vi åkte hem. Hon blev lite kinkig i bilen, så pappa fick stanna vid kyrkan och hämta nappen från bagageluckan. Sen tog det inte många sekunder inna hon sov.
Nu har grabbarna precis klivit ur poolen, Ville har kommit och Maja har vaknat. Grabbarna ska börja med maten. Ska grilla lite sen blir det nog ,lite kasta pil och spela.

Nu måste jag ta Maja.
Gå in och titta på bilderna!

//Jessie

RSS 2.0