Dax igen då! =)

I helgen var vi bjudna på maskerad-fest hos Isa och Ulf.
Vi beställde en häx-kläning till Maja som vi trodde skulle kommit i fredags, men idag onsdag har den fortfarande inte kommit och det skulle ta 5 arbetsdagar. Jaja, vi åkte till Jakan på fredag em och köpte tyg och sydde en egen klänning. Eller Nicke sydde. Så här blev den:


Vi hade det jättetrevligt hela kvällen. Här kommer lite bilder.
        
En pumpa                           Ulf och Isa                Isa                             Deras son Felix

                                 
Katta, Daniel, Hugo o Mickis         Nicke och Maja

I söndags bjöd Sarah och Anders på middag och vi på efterrätt. Det blev kycklinggryta och ris och marängsvisch. Mums!

I måndags på dan tog vi en promis med mormor. Vi var ute ca 2 timmar.  På em var det babysim igen. Mormor var med och kollade. Maja dök för första gången. Och det gick riktigt bra.

I går var det sista föräldraträffen. Men vi bestämde att träffas på tisdagar iaf. Är skönt att ha nått planerat varje vecka.

igår och idag så har Maja haft bajskalas. Eller det började nog redan i måndags kväll. Hon har vaknat båda nätterna och bajsat och på dagarna har hon nog bajsat 7-8 gånger. Tror att det är tänder på g.

Idag var vi till Brobaren och åt lunch och sen gick vi till ICA och handlade. Maja somnade på vägen hem, så bar in henne till sängen. Nicke har städat toaletten och hallen. Och jag har bakat moccarutor och lagat middag.

I morgon ska vi till Fia och Klara på kakfrossa. Alla som kommer dit tar med sig nått bakat så ställer vi det på ett bord och så fikar vi. Kan bli många sorter... =)


Maja var lite smutsig så vi passade på att tvätta henne. ;)
Här sitter hon i torktumlaren.


Ha en trevlig kväll!
Jessie

Promis med gå-vagnen

Idag tog Maja sina första steg med gå-vagnen. Hon gick alldeles själv, men var tvungen att gå bakom ifall hon skulle trilla. Men det gjorde hon inte...




Det händer nån ny sak varje dag nu känns det som.
Jättekul att följa hennes utveckling.

I morgon ska vi till BVC för 8 månaderskontroll. Stora damen.

//Jessie
 

glömde lite saker

Maja har ju lärt sig mer saker kom jag på i morse.
Hon har börjat resa sig mot saker. Stolarna i köket, Winnas fotölj och i hennes säng.
 
 
Sen har hon lärt sig att vinka och att klappa händerna.

Det händer så mkt nu hela tiden.

Snart ska vi gå till simhallen och bada. Babysim idag!
//Jessie

Hänt grejer sen sist!

Har inte riktigt orkat eller hunnit skriva nått sen sist.
Har hänt en del saker.

Först GRATTIS SARAH PÅ  25 ÅR-DAGEN!


Sen har vi varit på babysim. Här kommer lite bilder där ifrån.
       

Sen har min lillebror Niklas varit och hälsat på ett par gånger. Här är bilder från när vi var på öppnis. Fotografen var där och tog porträttbilder på Maja. Men det här är bilder från lekrummet.
    

Här håller Maja i Winnas koppel. Hon vill gärna göra det ibland. Och Winna verkar fatta att det är Maja som håller för hon drar inte i väg som hon brukar, utan går snällt vid vagnen.
 

I söndags för en vecka sen så var vi ute på Säbyholms höstmarknad. Det var jättemysig. Träffade Mickis och Tobbe med barn och Soffi och Iris. Jättekul att åka ut och träffa massa klasskompisar och lärare. Tråkigt bara att vi körde i diket när vi skulle åka in på åkern för att parkera. Det fick komma en traktor för att dra upp oss... =)
En bild på Maja och Nicke därifrån:

                       
Sen har Maja varit sjuk oxå. Började i torsdags den 9:e. Hon fick diarre och spydde. Trodde hon hade blivit magsjuk, allt fast födda kom upp eller så rann det ur henne därbak. Tvättmaskinen gick på högvarv med nerspydda och nerbajsade kläder. Höll i sig över hela helgen. I lördags kväll blev hon dessutom snorig. Hosta har hon gjort i 5 veckor, sen förra förkylningen. Så i måndags så ringde jag BVC och frågade vad vi skulle göra. Kaija bokade ett läkarbesök till oss på fm. Väl där så fick vi vänta 1 timme på att få komma in. Men så är det oftast på VC. Brukar försöka att inte gå dit på måndagar då det alltid är mkt folk där efter helgen, men det var inte så mkt att göra. Vi fick iaf hostmedicin utskrivet. Och order om att fortsätta med majsvälling. Och pröva att bara ge majsvälling ett dygn, och blev det inte bättre så skulle vi pröva med bara vätskeersättning. Men det räckte med välling. Hon var redan bättre på tisdagen. Men vi missade massor förra veckan. Först babysimet i måndags, sen föräldraträffen på Öppnis i tisdags (skulle koka puréer) och musikmuseet i onsdags som vi anmält oss till. Men men lillan fick vara hemma och ta det lugnt och bli frisk.
Vi gick iaf till öppnis i torsdags och hämtade provbilderna från fotograferingen. I fredags tog vi det lungt på dagen. Under natten var Maja vaken 2½ timme och var ledsen, vet inte om det är tänder på g eller vad det är. Likadant i lördags natt.
I går kväll var grabbarna här och spelade lite wiie, TP och Pictionary. Niclas tog hand om Maja så jag fick dricka lite (?) alkohol. Kom inte i säng förren 5.40 i morse... Så idag har jag varit ganska dålig. Men jag får väl skylla mig själv.

Va uppe hos Inga-lill och Inge på middag idag oxå. Och där upptäckte Maja att hon hade läppar som man kan suga in. Hon såg för rolig ut. Här kommer en bild!
                 

Har vi nått mer att berätta?
Jo nu kryper hon ordentligt på knäna hela tiden och snabbt går det. Hon "pratar" hela tiden. Har börjat säga Pappa, men inte mamma. Ordet där kommer ganska ofta oxå. Så ropar hon på Winna när hon sitter och ska äta. Hon har sitt eget smeknamn på Winna. Går inte att beskriva riktigt.

Veckan som kommer då?
Jo i morgon är det babysim, tisdag föräldragrupp på öppnis, onsdag blir Maja 8 mån (vart har tiden tagit vägen?) och då ska vi på kontroll på BVC. Torsdag och fredag har vi nog inget planerat, tror jag. Men det brukar dyka upp saker hela tiden.

Chefen ringde i förra veckan oxå och frågade när jag skulle börja jobba igen och vart jag ville komma. Så vi kom fram till att jag börjar efter helgerna i januari. Men hon visste inte riktigt än vart jag skulle hamna. Vilken ångset det blev när hon ringde. Vill inte riktigt börja än, är ju ett tag kvar, men med tanke på hur snabbt de här 8 månaderna gått så börjar jag väll jobba typ nästa vecka...


En jämnförelse på hur stor Maja har blivit.

På skötbordet 4 dygn gammal
   
På samma skötbord 6 månader.
Hon växer så det knakar.

Nej nu är det dax att sova.
//Jessie
                               

Ja må hon leva....

Grattis mamma på 45 års dagen! Nu har du kommit halvvägs till 90!!! Hahahahaha.

RSS 2.0