Fortfarande sjuk

Idag känns Maja sämre än igår. Hon har spytt ett par gånger, inte ätit fast föda mer än en bit macka och lite fruktpure till frukost. Nekade lunchen men fick i henne lite gröt till middag. Vatten vill hon inte heller ha, men välling har gått bättre.
Tempen har klättrat lite idag. Började morgonen med 37.5, vid lunch hade den stigit lite till 37,8 och innan hon somnade hade hon 38.0. Vet att det inte är nån nämvärd feber, men eftersom hon har varit slö hela dagen och inte vill äta så blir man lite orolig. Stoppade i henne alvdeon innan hon somnade så hoppas att hon mår bättre i morgon.

Hon sov hela natten iaf. Hon vaknade till när vi gick och la oss och ville ligga i våran säng. Så bäddade ner henne med sitt täcke och kudde och hon somnade så fort vi släckte lampan. Flyttade över henne vid 2-tiden till sin säng, men hon vaknade efter bara 10-15 min av att näsan var täppt. Så hon fick lite nässpray och flyttade tillbaka till våran säng. Och där sov hon resten av natten.
Har inte lycktas få till nån bra vinkel på hennes säng. Har lagt böcker under sängbenen vid hennes huvud och en kudde under madrassen, men inget hjälper. Men när hon sover i våran säng så ligger hon på min arm och då halvsitter hon. Försökte i går på dan att lägga henne på en av våra kuddar i hennes säng, men eftersom våran tjej helst sover på mage med knän uppdragna under sig så funkade inte det heller. Förmodligen därför vinkeln inte blir nå bra heller.

Här är några bilder när Maja äter macka hos mormor.

            
Hon lassade in macka, men när den blev blött så tryckte hon upp den i gommen och när det blev förmkt så spottade hon ut.

Dax att sova!
//Jessie

Maja är sjuk

I går åkte vi med Nicke in till Sofia hemmet och hämtade andningsmaskinen som han ska sova med. När vi var klara där åkte vi till Arninge.Nicke släppte av mig och Maja i Arninge C, så vi kunde handla. Jag köpte en ny jacka. Han åkte vidare till jobbet där han fick hjälp av Thomas att laga bilen som skulle besiktigas idag, den gick igenom utan anmärkning!!!
När Maja och jag var klara så skulle vi ringa Nicke för att få en vägbeskrivning till hans jobb. Jag ringde på hans vanliga mobil, men där svarade han inte så jag svor... ;) Hade jag tänkte lite så hade jag ju ringt till hans jobbmobil, som han trodde jag skulle ringa på, men eftersom han inte jobbade så hade jag ingen tanke på det. Men Sarah hjälpte mig så jag kunde ta en buss. Men hamnade på fel sida av ritarslingan, så jag ringde Frallan som hjälpte mig rätt. Tack Sarah och Frallan! När grbbarna var färdiga åkte vi till en pizzera och åt middag och sen tänkte vi att vi skulle ringa Mikan och Tobbe och ta en fika med dem, men Maja känndes febrig och var snorig så vi åkte hem. Och tur var väl det för vi var inte hemma förren strax innan 8. Åkte förbi Sarah och hämtade Winna oxå på vägen hem. Hon hade ingen feber iaf.

I natt har Maja vaknat 2 gånger för att hon varit täppt i näsan. Men somnat om nästan på en gång när hon fick komma över till våran säng där hon kunde sitta lite upp och sova. Första gången sov hon på min arm ca 1 timme innan jag lyfte över henne. Och andra gången sov hon kanske 2 timmar på armen innan det var dax att gå upp.

När vi sovit middag, ätit lunch och rastat Winna gick vi upp till Fliesberg för att handla nya pyjamaser till Maja. Hittade 4 st för 35 kr/st. Köpte även strumpor till henne. 3 st 2 pack för 50kr. Sen gick vi in på Karlsson och tittade lite. Hade en lista som jag ville handla ifrån, men sakerna var förstora för att ta med vagnen. Så får se när jag kan lura med Nicke upp. Vi hittade iaf en bra bok till Sandra om hur det är att få barn. Efter det gick vi ner till Willys och handlade middag, sen tog vi bussen hem.

Maja sov en stund, sen myste vi i soffan medans vi tittade på Topmodel 8. När det var slut så lagade vi mat, lasagne. MUMS!
Nicke kom hem lagom till vi ställde in den i ugnen. Så vi tog det lungt ett tag och sen fick Maja mat innan vi åt. När vi var klara så var det dax att sätta på pyjamas på Maja och ge henne välling. Hon somnade fort, men vaknade efter en halvtimme. Så vi satte oss i soffan för att försöka somna om, men det gick inte så bra. Efter en stund kom Sandra och hämtade boken, då blev Maja lite pigg och busade lite. När Sandra gått försökte Nicke lägga Maja, efter en stund skulle jag ta över. Då hinner vi knappt sätta oss ner innan hon fontänspyr över hela mig, soffan, golvet och mina toffler. Så det blev att duscha och skura golv och tvätta en maskin med tvätt. Nu har hon precis somnat. hoppas hon sover ett par timmar nu innan hon vaknar. Räknar med att hon vaknar och vill ha lite välling om ett par timmar eftersom hon spydde upp allt.

Nej nu är det dax att gå och sova, så jag får sova litegrann iaf.

Bjuder på en bild på Maja och mormor!



//Jessie

Öppnis

Idag gick vi till Öppnis efter lunch. Farmor följde med. Vi kom dit 12.30 och gick hem strax innan 16.
Iza och Felix och Fia och Klara var där oxå.
Maja ramlade och slog i huvudet och fick sin första bula. Stackars liten, men det gick bra. Hon blev nog mer rädd än det gjorde ont.
Iza hade med sin fina kamera och tog lite bilder på Maja som hon mailade över. Här kommer dem.

    





    

Idag stod hon själv ca 7 sek utan att ramla. Hon är så duktig. Klättarde även upp för trappan till rutchkanan på öppnis. Första gången hon prövade att klättra i en trappa och det var som om hon aldrig gjort annat.  

I morgon ska vi åka och pröva ut snarkmaskin till Nicke, nu ska han äntligen sluta snarka!! =) Sov med en apparat natten till idag och det visade sig att han hade 13 andningsuppehåll på 10 min. Inte så bra. Hoppas att den här nya andningsmaskinen gör att han sover bättre och blir lite piggare.

Nej nu ska jag slappa och sen gå och sova!
//Jessie

Lördag

Idag gick Nicke, Maja och Winna upp till farfar mitt på dagen. De skulle hjälpa farmor och flytta datan till övervåningen.
När de var borta så tog jag det lugnt en stund och sen passade jag på att städa och möblera Majas rum. Så nu är det fint där inne. Dammsög, torkade golvet, rensade ur försmå kläder och fyllde på med nya i rätt storlek. När jag höll på upptäckte jag att Maja behöver nya pyjamaser, alla hon har börjar bli försmå. Så det blir att handla nya såna när vi fått pengar.
Här kommer lite bilder på hur det blev, och några på Maja när hon leker där inne.

 

Vi har plockat fram nya overallen oxå, nu när det är minus grader. Och tjockmössan har oxå åkt fram.
   

Förra helgen fyllde ju Nicke år och då bjöd vi på tårta i söndags. Mamma, mormor, moster Liz med barn, Sarah, Mathilda, Sandra och kusin Cicci var här och fikade. Maja var som vanligt i mittpunkten och trivdes som fisken i vattnet.
Här kommer ett par bilder när barnen leker med varandra.
 

Nu är det dax att gå och sova. I morgon ska vi ev gå på hus-visning, får se hur vi mår och hur trött Maja är när det är dax att gå. Visningen är mellan 12.15-13.00 så det är när det är dax att äta lunch och sova middag. Men är vi vakna så ska vi nog gå.
Sen blir det att städa klart resten av lgh:en och lägga in rentvätten. Har vikt säkert 5 maskiner med tvätt idag.

God natt!
//Jessie 

           

En tur till stan

Idag åkte vi till stan med mormor, moster Sandra och moster Sarah.
Vi tog Sarahs bil till Barkarby och sen tåget där ifrån.
De skulle till Hötorget och köpa grönsaker och vi följde med för att få se nått annat än Bro.
När vi handlat så åt vi på Kungshallarna och sen åkte vi hem.
Här kommer lite bilder =)

             

Ångrar att jag inte tog en bild på Maja när vi var på hötorget, men det får vi göra nästa gång.

Va en trevlig dag iaf!

//Jessie

Badbild

Idag på babysimet så var det en fotograf där och tog bilder när vi dök.
Bilderna blev väl inte så bra. Och de ville att hela familjen skulle vara med. Men här har jag klippt bort mig och Nicke och bara visar Maja. Allt för att skona betraktarens öga... =)

 




Hon är så duktig våran Maja.

Vi har även anmält oss till fortsättningskursen som börjar veckan efter den här slutar. Mormor har sagt att hon betalar halva kursen som en förtidig julklapp. Sen tänkte vi höra med farmor om hon vill betala den andra halvan.

Nu ska jag gå och sova så jag orkar gå till öppnis med Maja i morgon.

//Jessie  

Grattis!

Ja må han leva. Ja må han leva... Hurra Hurra Hurra!
Grattis Älskling på 32 års dagen!!!
Du börjar bli gammal nu! ;)


Idag ska vi upp till villan och ha en bastukväll med våra kära vänner. Vi ska sova där oxå så vi slipper väcka Maja när vi ska gå hem mitt i natten.

Vi har varit förkylda hela familjen nu väldigt länge, så Maja har börjat sätta händerna framför näsa och mun och "pruttat" med munnen. Hon har börjat snyta sig själv! =)

Nej nu ska jag byta bajsblöja på BajaMaja.

//Jessie

Helgen

I torsdags så var vi ju hos Fia på Kakfrossa. 10 vuxna och 12 barn och massa med gott. Nästan alla hade bakat varsin sort med fikabröd. Barnen lekte jättebra. Vi var där från 11 till halv 3. Maja somnade när vi var ut med Winna efteråt.

I fredags så kom Nicke hem tidigare eftersom det var dag innan röd dag. Sandra kom oxå över och hälsade på. Så vi passade på och åkte och handlade när Maja somnat och Sandra var där. På kvällen tog vi det bara lugnt.

I lördags så var vi till minneslunden och mormor Märtas grav och tände ljus. Bådas morfar ligger i minneslunden, så vi tände två ljus där och sen gick vi ner till graven.
 
Efter det åkte vi till Farmor och farfar. Farmor hade handlat lite kläder till Maja. Tack!<3 En jättefin dress med byxa och tröja, på tröjan står det: I can´t talk yet, but i´ve got Attitude! Passar så bra in på henne. Och sen var det två bodysar med ett par byxor som hörde till, rosa med hundbild och tassavtryck.
Jag, Maja och Winna tog en promenad hem medan Nicke körde dem till Kungsängen. När han kom hem så åt vi.
Lite senare kom mamma, Liz och Sandra förbi. De skulle till HB och äta och sen sjunga karaoke.
När de gått så kom grabbarna över, Micke, Micke, Markku och Ville. Vi spelade buzz en stund, sen la jag Maja. Och senare spelade vi pictionary. När vi  nästan spelat klart sista omgången så kom mamma och de andra tillbaka. De var kvar en stund typ 30 min. När de gått så gick jag och la mig. Grabbarna spelade en omgång TP innan de gick.

Maja sov i sitt rum för första gången natten mellan lör-sön. Det gick jättebra. Hon vaknade dock redan vid 5-tiden på morgonen. Så jag lyfte in henne till våran säng där vi somnade om en stund, innan det var dax att byta blöja och dricka en flaska välling. Hon har fortsatt att bajsat flera gånger varje dag. I lördags bytte vi 10 bajsblöjor. Och i går nästan lika många.
I går tog vi det bara lugnt. Jag har blivit jätteförkyld.

Maja sov i sitt rum i natt igen, men jag fick gå in till henne ett tio-tal gånger. I början så var jag tvungen att ta upp henne och söva om, men 4:e gången räckte det att stryka henne över ryggen och sjunga lite, 5:e gången jag var in så var det bara att ge henne nappen. Sista gången hade hon somnat om innan jag hann in. Förhoppningsvis så är det bara så här ett par nätter innan hon vänjer sig. Det kanske inte var den bästa natten att börja med, eftersom jag är sjuk och skulle igentligen behövt sova ordentligt och sen natt mot måndag när Nicke ska upp och jobba. Så har fått gått upp alla gånger själv. Men men det är skönt när det väl funkar. Hoppas att natten som kommer blir lite bättre.
Måste även köpa en rullgardin in till hennes rum. Persienerna släpper igenom ganska mkt ljus från gatubelysningen.

I em är det babysim. Får se om jag ska bada. Ska gå ner med Maja iaf, Nicke möter oss där som vanligt. Är bara 3 gånger kvar med idag. Så vill ju vara med.

Nej nu ska jag ge Maja lite mellis sen ska vi till apoteket och handla nässpray.

Lite bilder på Maja när hon åt spagetti och köttfärssås här om dagen.
      
Behöver jag säga att hon åkte in i duschen efter att hon ätit?   

//Jessie

RSS 2.0