Veckan som varit

I söndags så var Maja med moster Sandra och mormor ett par timmar på em, så jag och Nicke fick städa lite.
Vi hann städa hela vardagsrummet, hallen, sovrummet, tvätta alla sängkläder och dammsuga innan hon kom hem. Tack så mkt! <3<3<3

Hon ville inte äta som vanligt på kvällen, och vi funderade lite, men tänkte inte mer på det.
Men vi halv 2 på natten så fick vi svar. Då spydde Maja ner hela sig, mig och min säng. Så det blev att byta sängklader igen. Suck! Och sen hoppa in i duschen. Nicke tog bort allt från sängen som behövde tvättas medan jag och Maja duschade, sen byta han och jag plats, så han duschade med Maja och jag bäddade rent. När vi somnat om en timme senare så hann vi bara sova i 45 min innan Maja spydde ner sin säng. Så då var det bara att byta rent i den oxå. När vi precis satt oss till rätta i soffan, för att söva henne, så började hon spy igen. Kaskad över halva vardagsrummet. Missade som tur var soffan...
Så in i duschen på nytt.
Sen fick vi i alla fall sova resten av natten.
Under dagen gick tvättmaskinen hela tiden.
När hon sovit middag på em så spydde hon igen. Så stoppade henne i badkaret, med moster Sandra bredvid på toastolen, så jag kunde skura golvet. När hon kom upp från badkaret tog vi tempen och då visade det sig att hon hade feber oxå.
Och så här har veckan fortsatt.
I tisdags blev jag oxå dålig. Började spy vid 15-tiden och spydde i stortsätt var 5 min till kl 2. Hällde i mig vatten för att slippa spy galla. Somnade utmattad på soffan strax efter 2 på morgonen. Och har inte spytt nått mer, vilket är skönt.

Maja har dock fortsatt att ha feber och spytt. Hon har även haft diarré och utvecklat ögoninflammation.
I onsdags så var vi till veterinären med Winna. Hon har haft problem med höger öra ganska länge. Vätskat och luktat illa. I söndags hittade vi dessutom en inflammerad talgkötel på svansen. Och de blir alltid jättestora knölar som tillslut spricker. Och det hade den gjort, så den var full med blod och var. Så fick en tid hos vet. De gjorde rent örat och svansen plus gav henne smärtstillande och penecillin i spruta. Fick även recept på penecillin, örondroppar och smärtstillande till henne. Allt som allt gick det på 2100 kr. Tack Inga-lill för att vi fick låna pengar! <3

Idag torsdag har jag och Maja varit till doktorn med henne. Då hon fortfarande spyr och har diarré. Blöjan var dessutom torr i morse så hon hade inte kissat på hela natten. (Hon kissade inte förren vid 15-tid idag på em)
Hon var jätteduktig, vilket inte läkaren var. Jag har varit hos den läkaren förrut och hon är duktig när det gäller vuxna, men har inte så bra hand om barn. Majas vanliga läkare var ledig. Men den här läkaren körde ner träspateln i halsen på henne så hon höll på att spy, skrämde henne även när hon skull känna på magen. Men men, inte så mkt att göra åt. Maja var iaf duktig och sa inte ett ljud när vi var in på labbet och tog "stick i fingret" blev dock lite sur när hon märkte att vi höll fast hennes hand och finger.
Men det konstaterades att hon hade vinterkräksjukan. Så mkt vätska och små portioner med välling och mat.
Hon är iaf feberfri i dag. Och har "bara" spytt 2 gånger.

Nu håller vi tummarna att Nicke klarar sig från att bli sjuk.
Maja hann smitta moster Sandra oxå.

Lägger in ett par bilder på Maja när hon tappar fotfästet, hängandes från pappersinsamlingen. Hon blev jättearg när golvet försvann under fötterna. Men lyckades klura ut hur hon skulle göra själv.
               


//Jessie

Lucia-dagen

Idag var vi bjudna på lusse-fika hemma hos Jonna, Jan-Ove och Lilla Samuel. Det var jätte trevligt. Var fullt med folk där. Maja trivdes som fisken i vattnet, gick runt och charmade alla. Tog tyvärr inga bilder där.
Men när vi åkte därifrån så vi till farmor och farfar, som oxå var med och fikade, som bjöd på middag.

 

Maja tycker det är jättekul att prutta med munnen, det är det som hon håller på med på pappas mage. Jättestolt når hon får till ett prutljud och skinner upp och klappar händerna ibland. Hennes sätt att busa. =)

//Jessie                  

Fredag 12/12

Idag var vi bjudna till Mathildas dagis på Lucia.
Det var jättemysigt.
Maja satt i moster Sandras knä och klappade händerna och dansade.

  På kvällen var vi upp till Willys och handlade lite.                       

Lucia på öppnis

Länge sen jag skrev och har mkt att berätta så gör fler inlägg i stället för ett långt.

I torsdags den 11 var vi på Lussefirande på öppnis.
Var väl en 40-50 ungar där, de flesta i röda kläder så lite svårt att hålla reda på vem som var vem. ;)
Här kommer lite bilder.

   

Maja sov gott när vi kom hem.

//Jessie

Bad, Julkort och Södertälje

I måndags var vi och badade.
Fotografen var där igen och tog lite kort. Får se när vi får dem.

I går var vi på öppnis på em. Maja somnade så sent på fm så då var det ingen idé att gå dit. Men vi var där mellan 13-15.30. Hon somnade på vägen hem i vagnen och sov till 17.30. Så det blev lite senare i säng på kvällen. Tog julkorts-kort i går kväll på Maja och winna.
 

Imorse vaknade Maja strax innan 4. Lyfte över henne till våran säng, men hon ville inte riktigt somna om. Utan var vaken till strax innan 5.30. Men efter lite välling så somnade hon om och vi sov till halv 9.
Då gick vi upp och åt frukost, rastade winna och plockade i hop sakerna vi skulle ha med. Sen gick vi ut till bilen. Åkte upp till villan och fixade en sak och sen bar det av till KS, Nicke skulle ta blodprov, och sen vidare till Södertälje. Åkte och hälsade på Chris och Christer. Skulle hämta ett skötbord som vi fick. Tack!
 

I morgon är det lucia-firande på Öppnis. Då ska vi dit och kolla på Lucia-tåget och fika lite.
På fredag har Nicke julbord. Jag och Maja ska bara vara hemma, så är det nån som vill hitta på nått så hör av dig.
På lördag ska vi till Jonna på lusse-fika.
Och på söndag har vi inget planerat, bara ta det lugnt och så städa lite.

//Jessie       
 
  

Veckan som gått

I måndags så var Maja lite bättre, men vi bestämde att vi hoppar över badet iaf.
I tisdags var vi hemma från Öppnis oxå. Allt för att hon skulle vara så frisk som möjligt i onsdags när vi skulle till Junibacken.

Och det var hon.
Min plan var att hon skulle sova som vanligt till 5-6 på morgonen och sen vara vaken tills vi gick till tåget och då somna i vagnen för att vara pigg när vi kom fram. Men som vanligt så kan man ju inte planera med barn, utan hon vaknade redan kl 3 och var vaken till halv 6. Vi väckte henne strax innan 8 så hon fick i sig frukost och så. Vi skulle åka med 9.17-tåget. Bestämmde oss för att ta en promis till tåget så vi gick kvart i. När vi kom fram till Junibacken så var Maja trött. Men som vanligt med henne så kan hon inte sova när det händer grejer runt omkring.
När vi hade hängt av oss alla kläder, varit på toa och fått i Maja ett par skedar frukt så började det en teater. Elsa Beskows Solägget och Höga C. Maja tyckte det var jätteroligt och titta. Hon hängde med och tittade och lyssnade när de sjöng.
                
Älvan och Kotten                Farbror Blå             (Glömde våran kamera, så har lånat dessa bilder av Fia!)

När den var slut så gick vi och åkte sagotåget. Det tyckte hon var roligt oxå. Men inte när det blev lite mörkt runt, då kinkade hon lite och trodde att hon skulle sova.
Efter sagotåget så var det en Pippi-teater, men den var hon inte intresserad av alls, så vi tittade bara en stund och sen gick vi ner så hon fick äta och jag och Nicke fika. När vi var klarar så klädde vi på oss och gick. Nicke hade tid på snarkkliniken. Maja somnade i vagnen innan vi äns hunnit 10 meter från Junibacken.
Hon sov ända tills vi körde in vagnen i hallen 3 timmar senare.

I torsdags var vi på öppnis en stund på fm. Maja tycker det är jättekul att komma dit och få leka lite.

I fredags fick jag en läkartid för mina händer. Så fick kortison-spruta i båda händerna. Sen på kvällen var jag på julbord med jobbet.
När jag kom hem halv 2 var Maja och Nicke fortfarande vakna. Eller Maja hade somnat som vanligt men låtit Pappa bara sova 50 min innan hon vaknade. Men somnade efter en timme.

I lördags så var vi bjudna på julbord hos farmor och farfar. Nicke tog med sig Maja och Winna upp dit tidigare så jag fick lite egen tid, men det är så svårt att veta vad man ska göra. Om man inte ska städa eller tvätta. Och det gjorde jag inte. Men vilade en timme och sen satt jag vid datan. Sen fick Nicke komma och hämta mig, för det blev tråkigt. Så vi möttes i centrum.
Här kommer lte bilder från kvällen.
                        
Maja åt sitt första julbord. Köttbulle, ägghalva, skinka, prinskorv och potatis. Åt upp nästan allt. Och till efterrätt så åt hon en halv burk med frukt. Hon ville gärna ha mer men vi vågade inte riktigt ge henne mer ifall hon skulle spy. På sista bilden så låter farfar Maja hänga i kristallkronan. Den här bilden är det inte så farligt, men missade ta kort när hon höll på att dra ner hela lampan. sen stod nästa 90 grader ut.

I dag har vi bara tagit det lugnt. Varit och handlat och ätit rester från igår. Ska fortsätta ta det lugnt resten av kvällen.

I morgon är det dax att bada igen.

Här kommer lite bilder från i torsdags kväll och fredag morgon.
   

//Jessie               

 
 

RSS 2.0