En sovdag

I går så tog vi en promenad med Katta och Hugo. Efter en stund så kom Fia och Klara i kapp oss. Gick förbi Öppnis och gav barnen mat. Där visade Maja att hon kan sitta själv. Våran älskling är så duktig!
När vi kom hem hade vi varit ute i ca 4 timmar. Åt lunch när vi kom hem sen gick vi över till mormor och pratade lite.
Gick därifrån vid 16.30. Hem och gjorde mat. Efter att vi hade ätit så fick Maja puré. Vi har ett litet matvrak! =)
Efter maten så fick hon massage. Sen var det dax att gå ut med Winna. Maja somnade i vagnen. Vid 9-tiden så vaknade hon till av en mardröm, så hon ammade lite och somnade sen om. Lyfte in henne i spjälisen. Hon vaknade strax innan 1 i natt. Jag gick på toa innan jag skulle lyfta över henne, men innan jag hann tillbaka så hade hon blivit hysterisk och skrek rakt ut. Lyfte över henne för att amma, men hon somnade inte om som hon brukade utan var vaken. Bestämde mig för att gå upp och byta blöja och amma lite mer i vardagsrummet. Hon somnade i min famn, men vaknade så fort jag la ner henne. Så lyfte över henne igen för att amma liute till, men då blev hon hysterisk igen och bara skrek rakt ut. Varken jag eller Nicke förstod vad hon ville. Nicke gick upp och gjorde lite ersättning. Hon åt upp nästan allt. Men det hjälpte inte iaf. Så gick upp igen. Då somnade hon i min famn nästan på en gång. Men när vi kom in i sovrummet vaknade hon igen. Så la mig i sängen med henne och ammade. Då somnade hon tillslut efter 2 timmar...

Så i morse när hon vaknade vid 7.30 var vi trötta båda två. Men vi gick upp och åt frukost. Vid 9 gick vi ut med Winna. Maja somnade i vagnen nästan på en gång. Tog väl 45 min innan vi kom hem igen (mkt folk att prata med nu när det är semestertider). Lyfte över Maja till våran sängen, men hon vaknade till så trodde att hon sovit klart. Men efter lite amming så somnade hon om. Jag somnade oxå och då var kl strax efter 10. Sandra ringde vid 11 och då sov vi fortfarande. Vi skulle åka till Jakan på em. Somnade om när jag pratat med henne. Vaknade igen och då var klockan huxflux 13.30. HIHI. Vi tvärslocknade båda två och sov länge. Maja 5 timmar och jag 4. Vi behövde nog sova. Så messade Sandra när jag vaknde och sa att vi inte orkade åka idag, så vi ska möta henne efter jobbet i morgon.

Klev upp och byte kläder på Maja. Sen åt vi lite. Efter ca 1½ timme så somnade Maja om igen, men Sandra ringde så hon vaknade. Efter ett tag kom Nicke hem från jobbet. Jag hoppade in i duschen och sen åkte vi och handla. Maja satt i bärselet under tiden vi handlade. Hon tycker det är jättemysigt att få vara med och titta.
När vi kom hem så somnade hon nästan på en gång. Hann laga mat och nästan äta upp allt innan hon vaknade. När jag var klar så gjorde vi egen broccolipuré till henne. Mums tyckte hon och åt en stor portion. Efter det ammade hon. Och precis innan vi gick ut på kvällpromenaden så fick hon ersättning. Somnade i vagnen under promisen. Men vaknade efter ca 1 timme. Så hon fick lite mer ersättning och nu har hon precis somnat och jag har lagt in henne i spälisen. I natt borde hon ova ordentligt. För sover hon dåligt under dagen så sover hon dåligt på natten, men sover hon bra under dagen så sover hon oftast hela natten. Men nu har jag väl jinksat så hon vaknar om ett par timmar... ;)

Nej nu ska jag spela lite och sen sova.

//Jessie

Tisdag

Maja somnade skönt efter badet och en flaska ersättning i går. La ner henne i spjälsängen vid 23.15 och då hade hon sovit typ 30 min i min famn.
Hon vaknade till vid 4.30. Då lyfte jag över henne i våran säng så fick hon amma, somnade om efter det så jag lyfte tillbaka henne till spjälisen, men det gillade hon inte. När jag kom tillbaka till sängen efter att ha varit på toa så var hon vaken. Så hon fick komma över till våran säng igen. Ammade lite till och då somnade hon om. Och vi vaknade inte förren 8.30 i morse. Så det måste ha varit magen som spökade natten till i går.
När vi vaknat låg vi kvar i sängen en stund och gosade, sen gick vi upp och åt frukost. När vi ätit så kom pappa Nicke upp (Han är fortfarande sjuk). Efter det gick vi på promis med Winna. När vi kom tillbaka så tittade vi på film. Maja somnade under filmen. När jag tittat klart så gick vi upp till farmor och åt lunch. På vägen hem gick vi förbi ICA och handlade middag.
Maja somnade uppe hos farmor och sov sen i vagnen ett par timmar.
Efter middagen så gick jag och Maja till Fia och Klara som hade barnklädesvisning. Det blev ett par byxor och en tröja till Maja i brunt och vitt.
När vi kom hem så gick vi ut med Winna. Sen blev det pyjamas och ersättning. Efter det så bajsa Maja och nu har hon precis gått och lagt sig i spjälisen. Hoppas att hon sover lika bra i natt.

Här kommer lite bilder på våran älskling

Farbror Danne o Maja Nya mössan Maja fick av Farmor


Maja o Klara

Nu ska jag oxå gå och sova.
// Jessie

Bada skumbad

Maja badade skumbad för första gången i kväll. Så tänkte bara lägga upp lite bilder och visa er.
       

Våran sötnos.

Nu är det dax att sova.
God natt
//Jessie                    

Midsommar och bröllopstårtan

Oj vad tiden går. I går blev Maja 4 månader. Fattar inte vart tiden har tagit vägen.

I onsdags var jag och Maja ner till öppna mottagningen på BVC och mätte och vägde henne. Då vägde hon 5960 gram och va 60,4 cm lång. =) Hon växer på bra våran tjej.

I torsdags så flyttade vi in spjälsängen till sovrummet. Maja har växt ur den lilla sängen. Hon somnade som vanligt i min famn. Så jag la henne i sin säng, men hon vaknade vid 00.30 och ville inte alls somna om så lyfte över henne till oss så hon fick amma, sen somnade hon om. Lyfte tillbaka henne när hon somnat. Sen vaknade hon igen vid 4.30. Så tillbaka till våran säng för mer mat. Sen låg hon kvar där resten av morgonen.
Midsommarafton spenderade vi med våra kära vänner uppe i villan. Grillade, lekte lekar och hade trevligt.
Niklas G , som ska ta bröllopsbilderna, var med. Han tog några familjebilder på oss tre.

Ett urval av bilderna. Blev mkt nöjd. Tack Urs!!

I lördags blev det en slappar dag. Danne sov över här. Så det blev pizza till lunch (frukost för grabbarna). Sen vid 19-tiden så gick vi upp till villan för att fixa det sista och äta rester till middag.

I går så bakade vi tårtbottnarna till bröllopstårtan. Blev 16 rulltårtsbottnar. Men nu är det klart iaf.

I natt så var Maja inte så rolig. Hon vaknade vid 1.30. Hon sov i våran säng, Sover inte så bra i spjälsängen, Vet inte om det är för att den är mkt större än vad hon är van vid, eller för att hon är inne i en tillväxt period så hon behöver mer mat. Har vaknat minst 2 gånger varje natt för att äta. I natt iaf så ville hon inte somna om när hon fått amma. Så efter 2 timmar och 5 ammningar så gick vi upp, bytte blöja och satte oss framför Tv:n. Hon samnade ganska snabbt. Men vaknade när jag la ner henne i sängen. Så efter ytterligare 1 timme och 2 ammningar så tog Nicke över. Gav henne ersättning som hon slukade. Efter 45 min så gick jag upp och tog över igen. Då tvärslocknade hon igen. La henne i våran säng. Då va kl 4.30. Sen sov hon till strax efter 8 i morse. Vi gick upp och åt frukost, rastade winna och bytte blöja. Vid 10 så somnade hon igen. La ner henne i sin säng, och hann precis somna om själv. Då vaknade hon igen. Efter 20 min!!!
Då gick Nicke upp med henne (han är hemma och är sjuk) så jag skulle få sova en stund. Men kom inte riktigt till ro. Klev ur sängen efter typ 1 timme.
Fick henne att sova en stund till, men bara 20 min igen.
Gick en tur med Winna.
Sen när Maja vaknade igen så fick hon massage, ersättning och sen bajsade hon. Sen tvärslocknade hon vid 14.30 och sover fortfarande 4 timmar senare. Börjar bli dax att väcka henne snart så han kan sova i kväll.

Nu medan hon har sovit så har vi gjort lite olika prover på tårtan. Vet inte riktigt än vilken fyllning vi vill ha i. Har provat 2 olika varianter, har 2 kvar. Men det går inte att äta hur mkt tårta som helst. =)

Måste hitta på nått att äta oxå.

Nej nu ska jag väcka Maja.

//Jessie

Maja kan vända sig!

Idag var vi på Öppnis på återträff för babymassagen. Då vände Maja på sig från rygg till mage för första gången!!! Det har varit på väg ett par dagar, men idag var det som om hon inte gjort annat. =)
Hon blir 4 månader i helgen oxå. Shit vad tider går fort...

Har varit och prövat bröllopsklänningen idag oxå. Det kommer bli skitbra. Tjejerna var med så att deras klänningar kunde sys in. Ska hämta dem den 1:a.

Nu har vi även bokat hotell för bröllopsnatten. Vi kommer bo på hemlig ort. =) Känner min släkt allt för väll för att berätta vart vi ska bo.

I lördags så blev Nicke kidnappad för svensexan. Grabbarna kom strax efter 11 på fm. Nicke låg och sov i soffan, men det var bara att vakna och byta om. Grabbarna hade styrt upp "jättefina" kläder. Ett par skinnbyxor, som var för tajta, och en leopardmönstrad topp som slutade ovanför naveln.... Så han visade nästan hela magen.


Så modig min älskling som vågar visa sig ute så här. =) LOVE U DARLING!

Nu är det bara 19 dagar kvar innan vi gifter oss.

Nej snart dax att gå och sova.
//Jessie

Onsdag och Torsdag

I går var Nicke hemma med oss. Vi tog det lugnt på fm och vid halv 1 åkte vi till Jakobsberg och hämtade vigselringen. JIPPIE! Köpte även näbbklänning till Mathilda och en klänning till Maja som hon ska ha efter dopet.
Nu är det bara 3veckor och 2 dagar kvar. Spännande!
När vi var klara i Jakan åkte vi hem och städade. På kvällen hade jag Mary Kay-visning. Dyra produkter men de verkar bra.

Maja sov jättelite på dan i går så hon ville inte somna i går kväll. Hon började skrika vid 23. Nicke försökte få henne lugn, men hon ville inte. Jag tog över efter 20 min. Ammade henne lite och sen somnade hon efter lite stök. Så hon somnade vid 23.30.
I morse slog hon rekord. 8.15 slog hon upp ögonen för första gången den morgonen. Våran duktiga tös.
Vi gjorde oss i ordning sen var det dax att gå till Öppnis. Möte med Talpedagogen stod på schemat för dagen. Maja låg på madrassen på golvet hela timmen vi var där och var så nöjd.
När vi var klara så gick vi ner till Öppnis. Där höll de på att baka kanelbullar så vi passade på att fika med Katta och Fia.
Sen bar det av hemåt. Maja somnade innan vi hade kört ut vagnen genom grinden. =) Hem och ut med Winna. Maja vaknade när jag försökte lyfta över henne till sängen. Men det var dax för mat och en torr blöja, sen somnade hon om.
Vaknade lagom tills Nicke kom hem. Han jobbade över så han var hemma strax efter 17. Då åkte vi och hanldade, jag gjorde lasagne. Nicke matade Maja med gröt medans jag lagade maten. Premiär för dem två och gröt! Det gick bra, fast det kom gröt överallt! =)
När jag och Nicke hade ätit så badade jag och Maja. Sen blev det pyjamas, lite mat och efter det tvärslockande hon.
Nu ska jag oxå gå och sova.

God natt!
//Jessie

Tisdag

Idag vaknade inte Maja förren 7.45. Det var första gången hon sov så länge. Nicke hängde upp påslakan framför sovrumsfönstrena igår så det är mörkt i sovrummet. Annars har hon vaknat tidigare och tidigare för att det har varit förljust i sovrummet.
Nu ligger hon och sover igen. Andra gången hon sover middag idag. Nu har hon sovit nästan 2 timmar. Men det är bra.

I kväll är det fotboll oxå. Sverige-Grekland. Ska bli spännande. Maja kommer nog ha sina Sverigekläder på sig.



Här kommer lite andra bilder på våran sötnos.


Nu ska jag väcka Nicke så det blir någon middag idag.
//Jessie

Skansen

I lördags var vi på Skansen med mormor, Krister, Mathilda, Liz, Vidar, Alexander och Phillip.
Majas första gång på Skansen. Hon vaknade 5.40 och ville inte somna om när hon fått mat.
Hon somnade strax innan 8, men fick bara sova ca 10 min. sen var jag tvungen att klä på henne och ge henne lite mat innan vi skulle åka. Trodde hon skulle somna om i vagnen, men det gjorde hon inte. Satt med oss och va jätteglad på tåget in.   
När vi klev av tåget så satte jag henne i bärselet så vi kunde ställa mammas matsäck i vagnen. Maja trivdes som fisken i vattnet i bärselet, men när vi satt på Djurgårdsfärjan så tog orken slut, då somnade hon. Men hon satt kvar i selet tills vi kom in på Skansen och kunde hyra vagnar att ställa maten i. Hon sov till vi kom upp till björnan då var det dax att vakna.
När vi kollat på alla djur så åt vi mat. Sen åkte barnen lite karuseller innan vi begav oss hemåt. Maja var vaken tills vi gick ner mot båten igen. Hon tvärslockande och då var klockan 13.30 och sov till strax innan 18.
Här kommer lite bilder som vi tog.
                                                                                       



Festen 080605

Hade ju fest i torsdags för att jag fyllde år i fredags. Vi hade jätteroligt. Tack alla som kom och gjorde kvällen så underbar.
Vi grillade, poolade och drack alkohol.
Maja sov hos mormor. TACK MAMMA!! <3 Det hade gott jättebra.
Här kommer bilder från kvällen.
                                                                                                                                                                                          
Det var alla bilder. =)
Kram På Er Allihopa!

Solbränd

I går så skulle vi ta det lugnt och städa lite hade jag och Maja bestämt. Men Katta messade och frågade om vi skulle med på promis till Lejondal. Super tänkte jag, ut i solen och slipper städa, kan inte bli bättre. Vi skulle träffas i centrum utanför bibblan vid 11. Så vi gjorde oss i ordning och gick. Sprang in på ICA och köpte frukt och lite ersättning.
Gick ut till bibblan men där stod ingen. Tittade på mobilen vad klockan var och såg att hon ringt. Så jag ringde tillbaka och då visade det sig att Huga hade bajsat ner hela sig precis när de skulle gå. Men de var på väg så vi gick och mötte dem. Började gå mot Lejondal och när vi hade passerat under motorvägstunnel så tittade vi på klockan. Då var den strax efter 12. Katta sa att hon behövde vara hemma igen senast 15.30, så vi räknade sabbt ut att det skulle ta minst en timme till att komma fram, sen skulle vi kunna vara där i 20 min inna vi var tvunga att gå hem igen. SÅ då vände vi och bestämde att Lejondal får bli nån annan dag när vi inte har nån tid att passa. När vi gick tillbaka så såg vi parken utanför Ginstvägen, så där stannade vi till i ca 1 timme. Satt i skuggan och åt frukt och pratade. Hugo höll låda och Maja sov nästan hela tden. Hon vaknade en stund inna vi skulle gå, så hon hann få i sig lite mat. Gick förbi ICA innan vi gick hem. Vi var hemma vid 14.30 ungefär. Det blev en riktigt trevlig dag.
Såg när vi kom hem att jag borde ha smörjt in mig med solkräm. Har bränt mig lite på bröst, rygg och båda armarna. Men inte så farligt att det gör jätteont, men man borde ju ha lärt sig snart... =)
När Nicke kom hem så berättade han att han var tvungen att jobba i natt. Thomas skulle ringa när verktyget var klart, och då skulle Nicke åka.
Vi åt middag och sen gick han och la sig så han skulle orka. Maja, Winna och jag gick på promis med Sara, Rikard, emilia och Cilla. Vi va ute ca 1 timme. När jag stoppat Maja i säng vid 22 så ringde Thomas och sa att han och Nicke skulle träffas kl 24 på jobbet. Så Nicke gjorde sig i ordning och åkte strax efter 23. Jag gick och la mig precis inna han åkte.
Maja vaknade vid 3.30 i mose och ville ha mat. När vi ammat klart så somnade hon i min famn, men när jag bar in henne till sängen igen så vaknade hon. Prövade att bara ligga bredvid (det brukar hjälpa), men det funkade inte. Så jag gav henne mer mat, men det funkade inte heller första gången, men andra så slocknade hon igen. Då hade vi varit vakna över 1 timme. Men hon sov tills klockan ringde vid 7.30. Då hoppade jag in i duschen, sen bytte vi blöja och gjorde frukost. Maja ammade. Precis när vi skulle gå så kom Nicke hem från jobbet. Så han gick och la sig. Jag och Maja skulle på föräldraträff på Bibblan. Det var lite info, tog bara en halv timme.
Maja var vaken hela tiden. Så när vi gick där ifrån så somnade hon. La henne i sängen när vi kom hem och kröp ner bredvid. Hon sov en timme innan hon vaknade och var hungrig, ammade och sen somnade vi om 1 timme till.
Vi gick upp och jag åt lunch. Maja ammade lite till, men blev inte mätt så hon fick ersättning oxå. Sen låg hon i spjälsängen och lekte medans jag la in hennes kläder i den nya byrån som Björne gjort till oss. TACK!
När jag var klar så somnade Maja igen en stund i min famn.
Vid 4 väckte vi Nicke. Då åkte vi till Bolaget och handlade öl och vin till i morgon. Sen bar det av till Willys för att handla maten till i morgon.
I morgon kväll så ska vi ha fest eftersom jag fyller år på fredag. Hae den i morgon i stället för att jag och Maja sa till Skansen med mormor, Mathilda, Liz och hennes barn. Och då vill inte jag gå där och va bakis.
Maja ska sova hos mormor i morgon oxå. Tack mamma!

Nej nu är det dax att gå och sova. Ska orka med ganska mkt i morgon.
Skriver när jag hinner!
//Jessie

Jaha en vecka till då...

Hinner verkligen inte sätta mig här så ofta längre.
I onsdags var vi på picknick ute på Säbyholm med Öppnis. Det var riktigt trevligt. Fint väder och trevligt sällskap. På kvällen träffade vi farmor och farfar, som kom hem från Japan i tisdags. Åt middag med dem på Brobaren. Alltid lika god mat där! Fick lite presenter av farmor och farfar oxå. TACK! <3
I torsdags var det föräldraträff igen. Nu var det dax för info om tandvård. Vi var bara 4 föräldrar där i stället för 14 som vi brukar vara. Men Kungen och Drottningen var här i Bro och invigde det nya dagiset Rosenängen. Och fler av föräldrarna har barn där så de och alla andra oxå tror jag var där och kollade.
Efter det gick vi hem och tog det lugnt. Maja somnade i vagnen och låg och sov på altanen. Jag satt oxå ute och läste.
I fredags så var jag, Maja, mormor och morfar upp och kollade in den nya affären i Flisbergshuset. Var som Rusta ungefär. Handlade lite småsaker. Sen gick vi hem och åt lunch. Maja passade på att sova i vagnen ute på altanen. När Nicke kom hem på em så gjorde han i ordning poolen, tömde ut lite vatten och fyllde på varmt, så Maja och jag oxå kunde bada. Vi satt säkert i poolen i 45 min. Jätteskönt tyckte både jag och Maja, även Nicke tyckte nog det. När vi badat så följde Sandra med ner och åt middag på Brobaren. Orkade inte laga mat, var alldeles förvarmt. Vi somnade tidigt alla tre sov innan klockan var 23.
I lördags så var vi och handlade en ny digitalkamera. Vi fick pengar av Farmor och farfar! TACK SÅ JÄTTEMKT!
På kvällen så grillade vi. Sen badade Nicke och Mathilda, grannbarnet. De låg säkert i poolen i 3 timmar. Frida kom över och satt i solen och drack lite vin som Nicke bjöd på. Maja fick bada lite i sin balja, sen fick hon lite massage av mig. Hon tyckte det var jätteskönt att ligga naken på en filt.


När vi satt där kom Sandra över och efter en stund även Josse. De skulle ner till centrum och handla lite mat, så de tog med sig Maja och Winna. Maja somnade i vagnen, men vaknade när de kom hem igen.
Vi satt på altanen och spelade spel. Nicke drack öl, Josse grogg och jag och Sandra drack Cola.
Här kommer lite bilder från kvällen.


I söndags så tog vi det lugnt på dagen. På kvällen så var vi bjudna på middag uppe hos farmor och farfar.
Lite bilder från söndan:

Farmor har fått en damm.

Tog även ett kort på grodan som sitter där, eftersom jag vet hur tokig mormor är i grodor. ; )

I dag måndag har vi varit och hälsat på farmors gamla jobbakompis Jonna och hennes Samuel som är 5 veckor. Han var lika stor som Maja, fast inte alls lika med. Det var en stor skillnad. Dum som jag var så tog jag ju inga bilder, men men det kommer väl fler tillfällen. Vi åkte hemifrån vid 11.30. Jonna skulle bjuda på lunch. Även hennes mamma och Jonnas äldsta pojkes farmor var med. Så det var en riktig damlunch. Vi kom inte i väg därifrån förren strax efter 17. Kom hem och tog det lugnt. Maja har inte sovit som hon ska under dagen. Blev bara korta vilopauser, hon kunde ju missa nått. Men hon har uppfört sig exemplariskt. Inge gnäll och bråk, jo lite gnäll strax innan vi åkte hem, men annars har hon varit jättesnäll.
Nu ska jag gå och sova. Maja sover sen 1 timme tillbaka, Nicke gick precis in och la sig och Winna med tror jag.
I morgon blir det nog att bada Winna, annars tar vi dagen som den kommer.
Skriver när jag får tid =)
//Jessie

RSS 2.0