2 månaderskontroll på BVC

I dag var det dax för BVC. Väga och mäta och träffa doktorn.
Maja väger 4880gr, gått upp nästan 1 kg sen födseln då hon vägde 3950gr. Hon är 56 lång nu, 51 när hon föddes.
Träffade även doktorn och allt såg bra ut. Hon har ett eldsmärke på benet (födelsemärke med blodådror) som vi inte vet om det försvinner, bleknar eller blir större när hon blir äldre. Men om det stör henne när hon kommer upp i tonåren så går det att ta bort, och det är skönt att veta. Vi har varit lite oroliga att det inte skulle gå att ta bort om hon vill det. Man vet ju hur tjejer är... ; )
Läkaren berättade oxå att det är viktigt att småbarn ligger lika mkt på mage som på rygg. Ligger de bara på rygg så kan skallbenet förskjutas på ena sidan och ge missbildningar i ansiktet. Då får barnet gå med hjälm vid 6 månaders ålder för att fixa det. Så jag la Maja på mage på köksbordet när vi kom hem och då rullade hon runt till rygg. Hon vände sig alltså, för första gången. Ropade på Nicke så han oxå skulle få se. La henne på mage och då rullade hon så fint en gång till.

Efter det gick Maja och jag och la oss för att sova lite middag. Vaknade efter 2 timmar, så vi var nog lite trötta =).

När Maja hade fått mat så åkte vi upp till farmor som bjöd på lunch. Sen bar det av till Sarah för att hämta ett linneskåp som vi skulle få. TACK!
Nu ligger det i sovrummet och tar upp plats men hoppas att det kommer upp snart.

När vi kom hem åt vi en lättmiddag och sen tog vi en promis till centrum med mormor. Där köpte vi årets första mjukglass. MUMS!

Sen hem och äta lite till. Efter det var det Grey´s  och det måste man ju se.
Nu har jag precis nattat Maja, skrivit om halva dagens inlägg (för att det inte sparades) och ska gå och lägga mig själv.

I morgon börjar föräldraträffarna på BVC. Ska bli spännande. Är lite nervös. Vet inte vilka som kommer. Har inte haft så stor koll på vilka som fått barn samtidigt som oss.
Skriver och berättar i morgon hur det var.

God natt!
//Jessie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0